De juiste aanbieding

Wanneer je op zoek bent naar een (nieuwe) telefoon moet je met veel dingen rekening houden. Op deze pagina geven wij je een paar tips waar je op kunt letten zodat je de juiste keuze maakt en voor de beste aanbieding kunt kiezen!

Als eerste moet je jezelf afvragen of je een prepaid telefoon wilt of een abonnement.
Het verschil zit hem in het contract wat je aangaat met de aanbieder. Bij een prepaid telefoon koop je het toestel los. De smartphones zijn behoorlijk prijzig en worden daarom vaak met een abonnement verkocht zodat de prijs van het toestel een stuk lager is en in sommige gevallen is het toestel gratis. Dat is afhankelijk van de contractduur en het abonnement wat je daarbij afsluit (aantal belminuten). Bij een abonnement krijg je standaard een aantal belminuten, SMS-jes en een databundel voor internetgebruik. Hier betaal je elke maand een vast bedrag voor. Wees er wel van bewust dat wanneer je over het aantal minuten of je limiet zit, dat dan een ander tarief wordt gehanteerd. Bij een prepaid telefoon koop je kaarten met beltegoed. Via een kaart kun je je beltegoed opwaarderen.De tarieven zijn vaak lager dan bij een abonnement en je vrij gemakkelijk een overzicht van je resterende belminuten.

Netwerk

_Providers-NL-Mobiel1

Alle telefoons in Europa werken op dezelfde frequentie. Dit geldt alleen voor Europa. In andere continenten maken ze gebruik van een andere standaard. Er zijn telefoons die wereldwijd gebruikt kunnen worden. De telefoons hebben dan een tri-band ondersteuning. Dat is voldoende voor de meeste consumenten. Als je een 100% dekking wilt hebben kun je kiezen voor een quad-band telefoon. Deze telefoons garanderen een wereldwijde dekking.

De juiste aanbieding

Houd rekening met de volgende punten als je naar een aanbieding zoekt;

  • maak een keuze voor telefoons die je interessant vindt en lees reviews op internet.
  • zorg dat je telefoon de specificaties meebrengt die jij belangrijk vindt.
  • let goed op de prijzen van de abonnementen. Een gratis toestel hoeft niet altijd te betekenen dat je ook goedkoper uit bent! soms is het goedkoper om je telefoon via internet te bestellen. Doe dit wel bij aanbieders die je vertrouwt.
  • weet hoe groot je abonnement moet zijn. Je kan bijvoorbeeld uitrekenen wat jou gemiddelde belgedrag is door je laatste 3 facturen erbij te pakken.
  • als je abonnement afloopt kun je vaak een korting krijgen als je bij dezelfde aanbieder blijft. Vraag hier naar bij je huidige aanbieder.

smartphone-comparison