Mobiele telefoon in halve minuut opgeladen

We wachten er allemaal op. Een manier op je mobiele telefoon niet meer de hele nacht aan de oplader te hoeven laten liggen, maar dat hij binnen een paar seconden opgeladen is. Wellicht is daar nu een oplossing voor.

eesha-khare1_mediumDe 18 jarige studente uit Californië Eesha Kare, heeft een batterij voor mobiele telefoons uitgevonden, die je telefoon binnen 30 seconden volledig oplaadt. De batterij heeft hiernaast nog een voordeel aangezien deze tot 10.000 keer op te laden is. Normale mobiele telefoon batterijen gaan gemiddeld maar 1.000 keer opladen mee. Met deze uitvinding heeft Eesha al 50 duizend dollar met een Amerikaanse wetenschapswedstrijd gewonnen. Daarnaast heeft Google al interesse in haar uitvinding getoond. Met het geld dat ze gewonnen heeft, is ze van plan om te gaan studeren aan de prestigieuze Harvard University. 

Laat wat van je horen

*