Korting op toestel met abonnement neemt af

Volgens een vrij uitgebreid onderzoek uitgevoerd door een gebruiker van Tweakers is gebleken dat het tegenwoordig in de meeste gevallen goedkoper is om een toestel los te kopen met een sim only abonnement.

In het verleden was het in Nederland vaak goedkoper om een toestel met abonnement te kopen, omdat de korting op de toestellen erg hoog was. Er konden soms enkele honderden euro’s worden bespaard, vooral bij het afsluiten van tweejarige contracten.

Dat is tegenwoordig anders. High-end smartphones lijken in vrijwel alle gevallen goedkoper wanneer ze apart worden aangeschaft in combinatie met een sim only abonnement. De kortingen die op sim only abonnementen worden gegeven zijn vandaag de dag vrij groot, terwijl de kortingen die gegeven worden op telefoons sterk zijn afgenomen.

Het verschil is niet bij alle providers even groot en uit het onderzoek is gebleken dat het prijsverschil tussen een abonnement met telefoon en een sim only abonnement en een aparte telefoon vooral bij Tele2 en T-Mobile erg groot is. Bij KPN en Hi is het verschil wat kleiner, dit komt voornamelijk omdat de korting die wordt gegeven op sim only abonnementen daar wat kleiner is.

Hoewel de conclusie van het onderzoek erg duidelijk is, moet er worden opgemerkt dat er naar een beperkt aantal smartphones is gekeken en daarnaast zijn ook niet alle providers meegenomen in het onderzoek. Het is dus verstandig om voor de aanschaf van een nieuwe telefoon een goede vergelijking tussen de twee abonnementsvormen te maken.

Ga naar een van de vele websites voor het vergelijken van prijzen en vergelijk sim only en een apart toestel met de prijs van een abonnement inclusief toestel. Houd hierbij goed rekening moet het feit dat de meeste kortingen op abonnementen maar enkele maanden gelden.

Bron:

http://tweakers.net

 

Laat wat van je horen

*