Samsung Galaxy S3 komt op 29 mei

Samsung hield gisteravond in Londen een persconferentie waarop de nieuwe Samsung Galaxy S3 werd aangekondigd. De nieuwe telefoon werd in een presentatie aan de pers en na de presentatie was er een mogelijkheid om even snel met de telefoon te spelen.

Tijdens de presentatie kwamen alle aspecten van de Galaxy S3 aan bod de meest interessante informatie, de specificaties, kwamen gelukkig in het begin van de presentatie al naar voren en we hoefden dus niet erg lang te wachten.

De Galaxy S3 krijgt een 4,8 inch HD Super AMOLED scherm met een resolutie van 1280 x 720 beeldpunten. Het nieuwe scherm is dus een flinke verbetering ten opzichte van het scherm van de Galaxy S2. Verder beschikt de nieuwe Galaxy S3 over een nieuwe quad-core 1,4 GHz Exynos processor, 1 GB werkgeheugen en een opslaggeheugen van 16, 32 of 64 GB met microSD slot voor uitbreiding.

De camera van de nieuwe smartphone is met 8 megapixels ook dik in orde en Samsung zorgt er met een 2100 mAh batterij voor dat het geheel niet te snel zonder stroom zal komen te zitten. De batterij is tevens verwisselbaar, zodat je voor lange trips altijd een tweede batterij kan meenemen.

Naast de nieuwe hardware is ook de software van de Galaxy S3 vernieuwd. Samsung heeft het Android 4.0 besturingssysteem en een speciale versie van de Touchwizz interface geschikt gemaakt voor de Galaxy S3.

In de nieuwe Touchwizz versie zien we een aantal nieuwe dingen, waaronder een mogelijkheid om eenvoudig foto’s met vrienden en bekenden te taggen en verschillende mogelijkheden om foto’s eenvoudig te delen. Touchwizz bevat bovendien een nieuwe functie voor spraakherkenning, S Voice, en je kunt nu dus ook aan je Galaxy S3 eenvoudig commando’s geven met behulp van je stem.

De Samsung Galaxy S3 biedt zowel op hardwarevlak als op softwarevlak veel vernieuwing en we verwachten dat het een groot succes wordt. We zullen echter nog even moeten wachten tot 29 mei, de nieuwe smartphone zal op die datum worden gelanceerd in Europa en dus ook Nederland.

Bron:

http://tweakers.net

Laat wat van je horen

*