De BlackBerry Bold 9790 komt ook naar Nederland

De BlackBerry Bold 9790 is een van de nieuwste BlackBerry toestellen, het toestel werd in november 2011 aangekondigd door RIM. Het was in eerste instantie de vraag of de telefoon ook in Nederland op de markt zou verschijnen, maar de Canadese BlackBerry fabrikant heeft afgelopen week bevestigd dat de telefoon op zeer korte termijn naar Nederland zal komen.

lHet design

De BlackBerry Bold 9790 lijkt sterk op zijn voorganger, de BlackBerry Bold 9780. Op het eerste gezicht lijken ze zelfs volledig identiek. Toch is er één klein verschil, de nieuwe Bold 9790 is 3mm dunner dan de 9780 en de nieuwe telefoon is daarmee ook ongeveer 15g lichter dan zijn voorganger.

De specificaties

In de hardware van de Bold 9790 zijn gelukkig meer verschillen te ontdekken. Het display van de Bold 9790 is aanraakgevoelig en het kan bovendien 16 miljoen kleuren weergeven. Naast het sterk verbeterde display beschikt de telefoon ook over een snellere processor en meer geheugen. De Bold 9790 is uitgerust met een 1 GHz Marvel Tavor processor, 8GB opslaggeheugen en 768MB werkgeheugen.

De software

De BlackBerry Bold 9790 wordt geleverd met BlackBerry OS 7.0. Hoewel BlackBerry OS 7.0 nog niet op QNX software is gebaseerd, biedt het toch enkele verbeteringen. Zo is de browser flink onder handen genomen door RIM en daardoor kunnen telefoons met BlackBerry OS7.0 sneller pagina’s openen. Het nieuwe besturingssysteem biedt ook ondersteuning aan ufc-chips en daarnaast is ook de batterijduur verbeterd. Gebruikers kunnen de telefoon zonder problemen een hele dag gebruiken en ze hoeven niet de hele dacht in de buurt van een stopcontact te blijven om de accu op te laden.

Leverbaarheid

RIM laat in een reactie weten dat het erg blij is dat de telefoon eindelijk ook in Nederland leverbaar is: “We zijn blij dat we de nieuwe BlackBerry 9790 nu ook in Nederland kunnen introduceren. BlackBerry smartphones bieden unieke, geraffineerde mobiele en sociale communicatiemogelijkheden waar mensen van houden en we denken dat onze klanten erg onder de indruk zullen zijn van de verbeterde prestaties en buitengewone communicatie-, multimedia-, productiviteits- en sociale mogelijkheden die de nieuwe, slanke BlackBerry Bold 9790 biedt.”

De BlackBerry Bold 9790 zou op dit moment al verkrijgbaar moeten zijn in Nederland en de prijs van de telefoon zal rond de €350 liggen.

Laat wat van je horen

*